30.12.2012

Lohta välimeren tapaan

Vaikka kattaus on vielä kovin jouluinen, oli jo aika syödä muutakin kuin laatikoita ja kinkkua. 


 

Lohi välimeren tapaan on helppo ja herkullinen ruoka, joka muotoutuu niin arkeen kuin juhlaankin sopivaksi, erityisesti lisukkeita vaihtamalla. Tässä kattauksessa lohen kanssa tarjoiltiin perunamuussia, kasvisgratiinia, vihreää salaattia ja maalaisleipää.

Loheen tarvitset maustamattomia medaljonkeja, yhtä monta kuin on syöjiä. 
Mausta ne molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.
Nosta ne voideltuun vuokaan tai pellille.
Kuori ja viipaloi medaljongin päälle mandariiri, kolme siivua on sopiva yhdelle medaljongille. 
Pilko kirsikkatomaatteja ja silppua sekaan tuoretta basilikaa. Lisää joukkoon maun mukaan valkosipulia ja lorauta vähän öljyä päälle. Jaa tämä seos kaikkien medaljonkien, mandariinien päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa about 20 min ja Voil'a, herkku on valmista.



17.12.2012

Kotikebab

Omatekoinen kebab on todella herkullista. Ja helppoa kuin heinänteko, tai oikeastaan vielä helpompaa =)

Heitä vaan ranskikset rasvakeittimeen tai uuniin. Keitä riisit. Paista kaupan pakastealtaasta löytyvää kebabeläintä pannulla tai uunissa. Ja pilko mieluisesi kasvikset!

Ja maailman paras kebab on valmis.  Nam!