30.12.2012

Lohta välimeren tapaan

Vaikka kattaus on vielä kovin jouluinen, oli jo aika syödä muutakin kuin laatikoita ja kinkkua. 


 

Lohi välimeren tapaan on helppo ja herkullinen ruoka, joka muotoutuu niin arkeen kuin juhlaankin sopivaksi, erityisesti lisukkeita vaihtamalla. Tässä kattauksessa lohen kanssa tarjoiltiin perunamuussia, kasvisgratiinia, vihreää salaattia ja maalaisleipää.

Loheen tarvitset maustamattomia medaljonkeja, yhtä monta kuin on syöjiä. 
Mausta ne molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.
Nosta ne voideltuun vuokaan tai pellille.
Kuori ja viipaloi medaljongin päälle mandariiri, kolme siivua on sopiva yhdelle medaljongille. 
Pilko kirsikkatomaatteja ja silppua sekaan tuoretta basilikaa. Lisää joukkoon maun mukaan valkosipulia ja lorauta vähän öljyä päälle. Jaa tämä seos kaikkien medaljonkien, mandariinien päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa about 20 min ja Voil'a, herkku on valmista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!