2.5.2015

FuusioPaella

Puutarhasta ei löydy mitään kerrottavaa, se on "valmiustilassa". Hommat on tehtynä ja nyt odotellaan tuloksia. Niitä odotellessa tää on nyt kokkiblogi, vaikken mää mikään guormetkokki olekkaan. Mutta tänään tuli taas hyvää ruokaa. Yleensä noudatan pilkuntarkasti reseptejä, koska en oikein osaa soveltaa.

Tänään tein FuusioPaellaa, eli sotkotin montaa eri reseptiä, lisäten ja poistaen niitä emmeitä, joista en tykkää. Niin tulikin tosi hyvää! Todella pehmeä maku!

FuusioPaella
Aloitin kuullottamalla oliiviöljyssä sipuleita (1-2kpl) ja tuoretta chilisilppua (1tl) ja valkosipulia (2 kynttä). Samaan aikaan aloittelin ruskistamaan toisella pannulla kanasuikaleita (400-500g). Ja kuumensin kattilassa vettä kanalientä varten (4-5dl).

Heitin chorizon siivut sipuleitten joukkoon ja paistelin hetken, ennenkuin lisäsin joukkoon pilkotut vihreän ja punaisen paprikan. Hetken kuulloteltuani paprikoita lisäsin arborio riisin (2-3dl) pannulle kuullottumaan. Siihen lisäsin suolaa, mustapippuria ja paellamaustetta (tai savupaprikaa, kurkumaa, cayannepippuria). Siihen lisäsin kuutioidun tomaatin (1-2kpl). Hetken käänneltyäni lisäsin kuivaa valkoviiniä (2dl). Kun se viini oli haihtunut, lisäsin kanaliemen. Kun paella alkoi kiehua, lisäsin päälle aiemmin toisella pannulla paistamani kanasuikaleet. Pienensin levyä ja jätin sotkotuksen hautumaan (20-30 min), kunnes neste on haihtunut. 

Lopuksi lisäsin paellaan Creme Fraichen (1 prk), sekoittelin tasaiseksi. Lopuksi lisäsin pakasteherneet sekä pakastekatkaravut (ja joku lisätköön simpukkansa). Kun paella kuumeni, oli se valmista.

Tarjoilin mm salaatin, sitruunoiden ja valkoviinin kera. NAM! Olen tehnyt paellaa usein, mutta en koskaan ennen ole lisännyt sinne Creme Fraichea. Nyt paellasta tuli todella pehmeän makuista kaikista mausteistaan huolimatta. Uusi lempiruoka on löytynyt!

2 kommenttia:

 1. Ah näyttääpä hyvältä, paella on niin hyvä ruoka. Täällä blogissa näyttää myös todella kivalta.

  Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Tiia! Kokeileppa sinäkin paellaasi ensi kerralla sitä cremefraichea. Tuli jotenkin niin pehmeä maku että!

   Poista

Kiitos kommentistasi!