21.2.2015

5 x 5 x 5 x 5 Haaste

Sain jo joku aika sitten Tylsältä Mörökölliltä haasteen. Se tuli oikeastaan kissalogiini, mutta koska kysymykset oli mulle, päätin vastata täällä omassa blogissani. Kiitos haasteesta!

Haasteen säännöt: 
Haastaja kertoo sinulle viisi aihetta!
Haastetun tulee kertoa top5 listansa jokaiseen aiheeseen!
Haastetun on keksittävä uudet 5 aihetta!
Haaste on annettava viidelle eri blogille (ei takaisin haastamista)

Mörököllin antamat aiheet olivat: 

Minkälaiset käsityöt ovat ylitse muiden, voi olla sellainenkin, mitä ei itse tee.
Kutominen. Rakastan kutomista, mutta en ole siinä kovin hyvä :) Toisekseen olen toistaiseksi luopunut siitä harrastuksesta niska-hartia -seudun omgelmien vuoksi, sekä koska pyörivä lankakerä on kissoille täysin vastustamaton. Ne syö mun langat!
Ompelu. Opettelin viime vuonna ompelemaan ompelukoneella, jota en ollut tehnyt sitten yläasteaikojen. Ostin ompelukoneen ja aloitin kissan näyttelyverhoista sekä kantokopan suojakankaista. Jatkoin verhoihin ja sisustustyynyihin...
Ikioma ompelukoneKeittiön verhot, kaksi ikkunaa kaksi verhoa
Sisustustyynyt 
Nyt juuri ei tuu mieleen muuta, joten joudun turvautumaan toisten tekemisiin: Huovuttamista olis kiva joskus kokeilla ja olis kiva osata tehdä omia koruja. Lisäksi kadehdin ihmisiä, jotka jaksaa joka joulu väkertää uskomattoman ihania joulukortteja.
 
Millä ja miten puhdistat kasvosi iltaisin?
Vesi riittää useimmiten. Mikäli olen käyttänyt meikkiä, puhdistan kasvoni perusvoiteella. Mikäli olen käyttänyt myös ripsiväriä, joudun käyttämään myös satunnaisesti valittua marketti-meikkiputsaria. Ja silloin tällöin tehostan puhdistusta kuorinnalla.
Saunotko usein, käytätkö vihtaa?
En sauno usein. Verenpaineeni laskee saunoessa, ja huono olohan siittä tulee. Kun harvoin saunon, saunon useimmiten sosiaalisista syistä, alalauteilla :) Siellä missä muiden jalat on :) Enkä siis todella vihdo. Mutta rakastan sitä tuoksua, eli nautin jos joku toinen vihtoo!
Oletko kaikkiruokainen, lempiruokasi?
Olen aika nirso. Tai en niin nirso. Mutta on asioita, joita en syö! Onneksi maailmassa on meille kaikille paljon vaihtoehtoja! Toisaalta olen kulinaristi ja nautin hyvästä ruoasta. Mutta yksi asia on selvä - olen lihansyöjä! Kotona arkisin käytämme ruokaan paljon jauhelihaa ja kanaa. Viikonloppuisin syömme usein kalaa ja kokolihaa. Arkisin pitää ruoan valmistua nopeasti, viikonloppuisin ehtii kikkailemaan ja kokkailemaan tarvitaessa jopa tuntitolkulla :) Lisäksi Rrrrrakastan käydä syömässä ravintoloissa. 
Hyvin tehtyä lammasta ei voita mikään.
Paitsi kunnon härän piffi!
Kanan siivet ja koivet on tosi herkkua

Syksyn rapujuhlat on ... njam!
Ja tortillat, fajitakset. Kaikki meksikolainen


Kebab on myös lempiruokaa

Miten hoidat kuntoasi?
Tämä on varsin ajankohtainen kysymys :) En ole koskaan ollut mikään himoliikkuja, mutta olen oikeastaan aina harrastanut jotain liikuntaa, tässä vähän luetteloa vuosien varrelta: Koripallo, lentopallo, rytminen voimistelu, squash, pilates, reggaeton, salsa, parisalsa, zumba, kävely, laskettelu, hiihto jne. Mutta viimeiset kolme vuotta olen ollut sohvaperunana. Kaikki taisi alkaa siitä, kun loukkasin vuosia sitten polveni, ja liikunta jäi. Ja se valitettavasti todella jäi. Paino on noussut ja kunto on laskenut hävyttömän alas. Viime syksynä sairastin bursiitin (lonkan limapussin tulehdus) ja siitä se lähti. Kävin marraskuussa Kankaanpäässä Kuntoremontissa hakemassa vauhtia elämäntapamuutokselle: mässyttely ja sohvalla loikoilu saa jäädä. Terveys on nyt etusijalla.
Tällä hetkellä kohennan kuntoani sauvakävelylenkeillä. Ja lihaskuntoa kuntosalikäynneillä. Ostin kotiin kahvakuulan ja jumppapallon, niillä voi huhkia TV:tä katsellessa.

Nämä eivät ole enää paketissa, vaan kovassa käytössä :)
Olenkin onnistunut karistamaan jo 13 senttiä vyötärönympäriltäni siittä lähtötilanteesta, ennen kuntoremonttia. Seuraavat tavoitteet on päästä suksille ja uimahalliin. Tavoitteenani on harrastaa 2-3 kertaa viikossa jotain liikuntaa. Sain joululahjaksi aktiivirannekkeen, joka potkii minua tavoittelemaan 10000 askelta päivässä, joka olisi terveellisten elämäntapojen mukainen tavoite. Myös puolisoni on liittynyt elämäntapamuutokseen, liikumme yhdessä ja koitamme tehdä kaupassa terveellisempiä valintoja.

Haastan tähän mukaan Tassulinnan Tuijan, ja "jonniinjoutavan" Molleyn, sekä pienen ihmisen Mayon :) . Tekis mieli haastaa myös Taru triolasta, mutten oo varma miten hää suhtautuu kissattomiin juttuihin.  Muut tämän blogin lukijat ovatkin jo kahlanneet tämän haasteen, joten nyt jäätiin neljään. Satunnainen ohikulkija saa napata haasteen itselleen...

Haastan yllämainitut blogiystäväni vastaamaan vastaukset aiheisiin:

Mitkä ovat sinun mielestäsi TOP 5 maailman kauneimmat paikat?
Mitä elokuvia suosittelisit, TOP 5?
TOP 5 lempilastenkirjasi / lempisatusi / lorusi?
TOP 5 onnenhetkeäsi?
Mitkä ovat olleet elämäsi TOP 5 haastetta?

5 kommenttia:

 1. 13 cm vyötäröltä on aika hyvä! Onnittelut! Minunkaan pää ei kestä saunaa. Ja lihansyöjä ilmoittaa haasteen otetun mietintään :) - emäntä

  VastaaPoista
 2. Hyvinhän sinulla on alkanut kunnonkohotus toimia, Onnea vaan eteenpäin.
  Kiitos haasteesta, Katsotaan, milloin ehdin tarttua siihen, kun pitäisi vapaa-aikoina tehdä remonttia : )

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille kaikille, joo sentit on hyvä alku, vieläkön karisis kilotkin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos otan haasteen vastaan, tosin nyt ensin pitäisi parantua tästä todella kovasta flunssasta.
  Palan asiaan kun maailmani tässä kirkastuu ja ajatus kulkee.....

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!