1.5.2015

Wappuruokaa

Wappu on taas lusittu! Kivaa oli ja sääkin suosi, vaikka aatonaattona näyttikin huonolle. Meilläpäin satoi tuntitolkulla jalkarätin kokoisia hiutaleita! Ei jäänyt kuitenkaan yhtään maahan!
  


Wappuattona käytiin ystäväporukan kanssa ulkona syömässä. Olen kertonut täällä elämäntaparemontista, mutta se sallii juuri tällaiset poikkeusjuhlatapaukset :) Kun on aihetta juhlaa, juhlistetaan ja arkena sitten taas palautellaan :) Paikaksi oli valikoitunut August von Trappe, se Hans Välimäen belgialainen bistro. Paikka saa kiitettävät arvostelut :)

Maistelin vähän erilaisia siidereitä.
Tämä ranskalainen La Cidraie oli mielestäni hyvää.
Alkuruoaksi söin salaattia
Pääruoaksi valitsin tällä kertaa täysin
poikkeuksellisesti fish&shipsit, kalana turskaa
Jälkkäriksi Hansin vohveli, jonka päällä oli marjoja,
marenkia, toffeeta ja suklaakastiketta, banaania
ja kermavaahtoa! Namnamnam

Wappupäivänä olikin veltto olo :) Aikaansaannokset jäi erittäin vähiin. Tein sentään ruokaa! Menyyy piti sisällään täytetyt paprikat. Helppoa kuin heinänteko! 

Mulla oli punaisia ja keltaisia paprikoita.
 Paprikat suositellaan esipehmennettävän
keitettämällä tai mikrottamalla 10-15min.
Paistelin jauhelihan, sipulit ja lopuksi paprikoiden
"kansien ylijäämät". Tähän lisäsin keitettyä
pitkäjyväistä riisiä ja tuorejuustoa, Tuorejuuston
maulla ja mausteilla saa vaihtelua paprikoihin :)
Ja päälle vielä juustoa. Osaan auraa,
osaan cheddaria ja osaan emmentalia. 



Sitten nää herkut paistellaan 225 asteisessa uunissa noin 15-20min. Nam :) Ens kerralla kokeillaan täytteeksi kanaa. 

Ja iltapalaksi mellä oli nakkeja ja perunasalaattia. Ihan Must -juttu :) Vaan koska oli Walpurin päivä! No niin, näin tämäkin Wappu on lusittu, tervetuloa toukokuu! Värikäs kukikas tuoksuva toukokuu...





4 kommenttia:

  1. Wau, tuommoset "hans välimäki" -kokemukset on kyllä ihan super, ei ihan joka päivä tapahtuvia :)
    Ja teiltä saamamme haaste ei ole unohtunut, työstön alla on ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäs kiire meillä, valmiissa maailmassa :) Tulee kun tulee, jos on tullakseen. Ja siiten minä kiitän jos tulee :)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää tuo sinun paprikaruokasi, tekisin samoin mutta jauhelihan olen keittänyt pienessä vesimäärässä/tilkassa jo monet monet vuodet. Tosin eihän se jauheliha ruskistamiseen paljon rasvaa tarvitse.
    Otan listalleni nämä täytetyt paprikat, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole koskaan osannut keittää jauhelihaa kun jauhelihakeittoon :) Kiitos itsellesi tuosta vinkistä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!