24.11.2014

Kuntoremontin päivä 1

Noniin, tänään se koitti, Kuntoremontin ensimmäinen varsinainen päivä! Pelotti jo etukäteen, miten tällainen sohvaperuna voi selvitä tästä päivästä ja vielä neljästä tämän jälkeen..


Tässä päivän aikatataulu.
Liikunnan ohessa kaikilta otettiin ekg:t :)

Aamujumppa oli aika kevyttä pelailua. Tutustuin uusiin lajeihin, kuten lakanapallo, hoppupallo ja hulaviesti. 

Hulaviestissä asetuimme kahteen piiriin, toisistamme kyynärvarsista pidellen. Tässä piirissä piti hulavanteen kiertää käsistä irroittamatta. Ei ollut helppoa ei. Kaksi joukkuetta kisasi, kumpi sai kierroksen nopeimmin läpi. Mun joukkue hävis kaksi ensimmäistä kierrosta, kolmas voitettiin. Ja lopuksi selvisi, että sillä toisella joukkueella oli paljon isompi hula :) Eli.. me oltiin siis ihan huippuja :)

Lakanapallossa neljän hengen joukkueita, kaikilla lakana käsissä. Palloa heitettiin lakanoilla ja napattiin ilmasta lakanoilla. Se oli hauska laji, voisi totettaa helposti lastenkutsuilla (pihalla) tai aikuistenkin illanvietossa.  Ja siinä tuli jo vähän hikikin :)

Hoppupallo oli eräänlaista pesäpalloa. Toiset löi isoa pehmeää palloa jollain mötikkämailalla. Toiset oli koppareina. Kun lyöjäpuoli sai lyötyä pallon kentälle, tekivät he kyykkyjä kunnes pallo oli takaisin kotipesässä. Kentältä palloa ei saanut heittää kotipesään, ennenkuin se oli vierinyt "tunnelia" kaikkien pallon nappaamisen jälkeen jonoon asettautuneiden jalkojenvälistä. Pallon nappaaja lähetti pallon jalkatunneliin, ja tunneliston viimeinen heitti pallon kotipesään. Kyykyt laskettiin, kaikki löi ja sitten vaihtui vuoro: lyöjät kentälle ja kenttäläiset lyömään. Eniten kyykkyjä ehtinyt joukkue voitti. Juuh! Reidet huusi hoosiannaa, vaikkei kyykkyjä maahan asti tehtykään!

Palloilujen jälkeen oli vartti aikaa siirtyä omiin huoneisiin ja sonnustautua ulkotamineisiin.

Ulkoilu tarkoitti tänään 5km: kävelylenkkiä.
Ensin kuntoutuskeskuksen maisemissa...

...siitä jatkettiin Kankaanpään keskustaan.
Löysin maamerkin, jolle suunnata, jos nälkä iskee :)

Kävelylenkin jälkeen tutustuimme kuntosaliin ja sen laitteisiin. Uskokaa tai älkää, mutta en ole tätä lajia ennen oikeasti kokeillut. Sitä ei lasketa, jos töissä on käynyt kuntosalilla asiakkaiden kanssa. Siis he punnersi, en minä :)


Kuntosalin jälkeen keittolounas
Lounaan jälkeen oli tunnin liikuntaryhmä, jossa lajeina oli
Salsa ja Chi-pallo. Harmi,että oma EKG:ni osui
Chi-pallon kanssa samaan aikaan,
joten se laji jäi edelleen mysteeriksi.

Liikuntaryhmän jälkeen oli vuorossa rentousta sateenkaarisalissa :)

Rentoutuksen jälkeen oli vuorossa suihku ja psykologin luento Mindfulnessistä. Ehkä moinen luento harjoitukseen oli liikaa rentoutuksen päälle, oli tosi vaikea jaksaa pysyä hereillä :) Luennon jälkeen pääsin kanssakurssilaisen autolla Kankaanpään keskustaan... en Kebabille vaan Citymarkettiin. Ostin itselleni iltapalabanaaneja.


Kauppareissun jälkeen päivälliselle.
Ahnehdin noita pekoninakkeja vähän liikaakin...
Päivällisen jälkeen otin vielä nämä haltuun...
Tällä saa kuulemma ampiasvyötärön :)
Ja tälla hyvä selkäfileet :)
Painaa painaa...
...jaksaa jaksaa..
Tää on kuulemma naisten laite :)
Oma paino pitäis kuulemma mennä.
En heti ekana kuntosalipäivänäni uskaltanut edes yrittää...
Kädet huutaa jo hoosiannaa
Tunnin punnersin menemään salilla.
Liikunnanohjaajamme sanoi, että kuntosaliharjoittelussa
 tulisi käyttää vähintään tunti ja vähintään kahdeksan
liikettä/laitetta. Tuli täyteen! Olin kiltti :)

Kuntosalin jälkeen menin vielä tunniksi allasosastolle. Suurimman osan ajasta vietin lillumassa porealtaassa, mutta vetelin myös altaan päästä päähän "muutaman" kerran. Allas on 25 metriä pitkä, kokonaismatka ei ollut hurja, mutta eipä ollut enää voimiakaan... 

Edit: Ai niin... paluumatkalla altaalta huoneeseen, piipahdin sillä samallaa vaa'alla kuin eilen illallakin.. johtui se sitten aineenvaihdunnasta tai normaalivaihtelusta, mutta suupielet kääntyi melkoiseen virneeseen, kun lukema oli 600g vähemmän kuin eilen.

Kello oli lähes puoli yhdeksän illalla, kun palasin huoneeseeni kuivailemaan. Kokonaiset 12 tuntia tuli huhkittua ja oltua liikkeellä :) 

Illalla ysin aikaan laahustin vielä aulabaariin yhdelle iltaviinille! Sitten vielä iltapalabanaani ja nyt on hyvä sujahtaa vällyihin... 


Huomenna on päivä uus! 

2 kommenttia:

  1. Siitä se lähtee, hurjasti zemppiä, mahtava seurata tätä matkaa. <3 Voimaterkkuja lähettää toinen sohvaperuna...

    VastaaPoista
  2. Kiitos tsempeistä. Tää on aika hyvää vauhtia sohvaperunalle, voin suositella =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!